Corydons generationstyveri

generationstyveri

Milliarderne vælter ind i statskassen som følge af regeringens generationstyveri ved at fremrykke beskatningen af kapitalpensionsopsparing mod en præmie på 2,7 %-point i skatterabat. Sammenlagt ca. 100 milliarder kroner i årene 2013-15 bliver det til, og nu advarer økonomerne med god grund og belært af erfaringer den nuværende regering mod at solde pengene op, for pengene kommer jo til at mangle i de kommende år.

Finansminister Bjarne Corydon slår syv kors for sig og garanterer, at “Det vil ikke ske , mens jeg har fat i rattet”. Nej, det vil ikke ske, for det er jo allerede sket alene for at finansiere statens underskud i samme tre år. Herunder ikke mindst finansiering af statens “valgfinanslov” for finansåret 2015, hvor man allerede her inden årets begyndelse med overoptimistiske vækstskøn banker hovedet mod loftet på 3 % af BNP og netop undgår at komme i EU’s gabestok for økonomisk slendrian.

Oven i købet går Bjarne Corydon i denne sag både med livrem og seler, for han kan vel end ikke engang selv i sin vildeste fantasi tro på, at han har “fat i rattet”, når finansloven for 2016 skal strikkes sammen. Til en afveksling endelig et løfte fra den kant, som ser ud til at holde – med regningen smidt ind i børneværelset. Gyldne løfter, Bjarne – men han er en god socialdemokrat!


Skriv en kommentar