Somaliske pirater

Somaliske pirater

Danmark er et umådelig rigt land, som flyder i mælk og honning, og når blot man rækker hånden frem, så skinner solen på den. Vi har så mange penge, at selv somaliske pirater taget på fersk gerning forgyldes, fordi man i henhold til “dansk lov” gældende i Det indiske Ocean havde glemt at stille dem for en dommer inden 24 timer – takseret til 13 dage à ca. kr. 1.500 pr. dag  = små 20.000 kr. pr. mand. Danmarks riges grundlov gælder nemlig også for somaliske pirater på røvertogt i Det indiske Ocean. Og vi blåøjede danskere, der betaler skat med glæde, kan så til gengæld glæde os over, at den danske stat heldigvis ikke går og klatter pengene væk til dansk velfærd, men at pengene i stedet går til et godt formål – en slags u-landsbistand til røverkulen Somalia.

Piraterne er efter aftale og for vores regning buret inde på Seychellerne, men efter sigende lever forholdene i fængslerne på disse kanter knap nok op til dansk fængselsstandard med fladskærm, internetforbindelse, frugtordning, uddannelse, udgang, fitnesscenter, bollerum når besøg af kæresten m.m. Og fordi Danmark betaler for kost og logi, så må den danske grundlov selvklart også gælde på Seychellerne, og derfor kan vi naturligvis også imødese erstatningskrav som følge de forfærdelige fængselsforhold – 365 dage à kr. 1.500 = ca. 550.000 kr. årligt pr. mand. Hvis piraterne samtidig benytter lejligheden til at sige trylleordet “asyl”, så ringer formentlig alle klokker og den røde løber rulles ud med femstjernet hotel i Hillerød, dansk statsborgerskab, familiesammenføring og livslang forsørgelse.

Men pyt – når blot vi ved, at vore skattepenge falder på et tørt sted. Godt, at vi i Justitsministeriet har samlet rigets allerhøjeste jurisprudens, så alle juristeriets krøller og finurligheder nyder fremme, for tænk også hvis piraterne klager til menneskerettighedsdomstolen – så er fanden som bekendt løs. Vi har prøvet det før, men endnu en gang sidder vi almindelige dødelige overraskede og vantro tilbage. Hvor tossedumt naiv har man selv som dansker lov til at være – og så for egen regning?


Skriv en kommentar