Russiske trusler

I marts sidste år truede Ruslands ambassadør i Danmark med russiske atommissiler, hvis Danmark tilsluttede sig NATOs missilforsvar, og nu truer også den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov med militære repressalier, såfremt Sverige skulle formaste sig til at ansøge om NATO-medlemskab. NATO er ganske vist en forsvarsalliance, og man kan vel næppe forestille sig, at hverken Danmark eller Sverige påtænker at invadere Rusland. For ikke at tale om Finland.

Alligevel mener venstrefløjen og de altid ”fredselskende” Radikale ikke, at der er behov for at styrke vort militære beredskab, idet pengene er bedre anvendt til bygning af børnehaver og plejehjem samt ikke mindst øget offentlig forsørgelse. Det kan vel kun være, fordi man ikke mener, at hverken terrorbekæmpelse eller russernes åbenlyse trusler skal tages alvorligt. Eller fordi man mener, at NATO under alle omstændigheder kommer os til hjælp, selv om vi traditionen tro kører på frihjul og ikke selv bidrager til festen. Danskerne er som bekendt altid parat til at kæmpe til sidste englænder og amerikaner.

Og i modsat fald kan der vel stadig – selv om vi skulle kløjs i velfærd – blive råd til den automatiske telefonsvarer med ”Vi overgiver os”. Så fik vi den lille sag klaret, for mon ikke også Putin er en rigtig flink lille mand, når blot vi ikke står i vejen for hans missiler og drømme om verdensherredømme?


Skriv en kommentar