Pensionsopsparing

Smadret sparegris

Det kribler i fingrene på mange politikere, når de ser en pose penge, og vores pensionskasser er kommet mere og mere i politikernes søgelys. Senest har badutdrømmerne i “Alternativet” i deres virkelighedsfornægtende valgprogram  direkte stillet krav om, at pensionskasserne skal tvinges til at investere i alle mulige ædle økologiske og bæredygtige formål i stedet for størst mulig afkast, som ellers er det egentlige formål med al pensionsopsparing. Men andre politikere har også en rem af huden i takt med, at pensionsformuerne vokser sig større og derfor bliver mere synlige.

Hvis man vil undgå yderligere udhuling af pensionerne skal mit råd til kommende pensionister derfor være, at man så vidt muligt bør holde sig fra fællesskab og kollektiv pensionsopsparing, men i stedet satse på individuel pension i form af  aldersopsparing, ratepension eller opsparing i frie midler, så politikerne ikke fristes over evne, idet individuel brandbeskatning er mere synlig og derfor møder større modstand, når politikerne forveksler pensionskasseopsparing med skatteudskrivning og successive afvikler den private ejendomsret på pensionsområdet.

En anden måde, som anvendes til at udhule borgernes pensioner på, er modregning i offentlige ydelser og særbeskatning, hvis man har været så dum selv at spare op i form af f.eks. arbejdsmarkedspension eller livrente. Så hvis du har din pensionisttilværelse kær, så hold dig så vidt muligt fra opsparing i pensionskasser og anden kollektiv opsparing og sats i stedet for på individuel pensionsopsparing – eller brug pengene mens tid er!


Skriv en kommentar